Meny

Smakfull mässa

Postat den av elisabeths

Så var julen över för den här gången. En jätterolig tid. Dagarna före jul hade vi nästan 1000 kunder i butiken. På två dagar. Ganska fantastiskt faktiskt. Inte så konstigt att det blev lite tomt på hyllorna då. Men det gick ju snabbt att inventera det som var kvar och det var ju bra.

Så nu är det bara att fylla på.

Ett strålande tillfälle att hitta lite nytt och roligt är att gå på mässor. Och just nu pågår FORMEX i Stockholm. En jättestor tillställning som fyller alla Älvsjömässans hallar. Som tur är behöver jag bara gå på avdelningen TASTY men det tar en hel dag bara det. Det är verkligen jättekul att se alla nya produkter och inte minst att träffa alla trevliga och entusiastiska leverantörer som brinner för det de erbjuder.  Några har jag handlat av under alla de tio år som jag haft min butik och de har blivit mer som vänner.

Eftersom det ju är ätbara saker som jag tittar på, ingår provsmakning. Jag vill ju ha det godaste, och då finns inget annat sätt. Tjugo-trettio sorters fudge, snacks, kex, knäcke, marmelader och säkert minst femtio olika sorters choklad och praliner. Nej, jag påstår inte alls att det är synd om mig på något sätt. Men mätt blir man.

Mycket kul hittade jag, så det var verkligen värt besväret. Och en del saker var godare än andra. Även om jag fick med en hel liten påse hem, visade det sig helt omöjligt att spara minsta lilla smakbit till de andra. Tyvärr. Så det är bara att beställa dubbel leverans så att det kanske räcker till några fler. Och kanske några att sälja några i butiken också. Det vore ju bra.

Jag älskar verkligen mitt jobb!

Fudge