Meny

Äntligen är sommaren här!

Postat den av elisabeths

Som jag har längtat!  Först kom ljuset, och så, plötsligt, slog all grönska ut på en gång! Och fastän näsan och ögonen kliar och rösten låter som om jag suttit och druckit whisky hela natten, njuter jag i fulla drag. Men eftersom det tillfälligt har kommit lite moln, så passar jag på att äntligen komma till skott med den här bloggen.

Ja, bloggen, ja. Jag har aldrig bloggat tidigare, och vet egentligen inte hur man gör. Men jag tänkte mig att lägga in lite betraktelser från enköpingsbutiken och utanför den. Berätta om våra butiker som drivs av duktiga franchisetagare. Något fint foto, kanske? Och kanske något smarrigt recept? Vad tycker du? Kom gärna med tips! Du kan skriva meddelanden här på hemsidan eller på facebook, t ex.

Och så vill jag dela med mig av glädjen i att få arbeta med det som man älskar! Härligt att få arbeta i min mysiga butik, med riktigt goda och lyxiga delikatesser  och att få träffa alla underbara kunder. I förra veckan kom det in ett par för att köpa en delikatesskorg. Vi plockade ihop en massa gott och slog cellofan runt hela härligheten. Kunden berättade då att de kom från Stockholm och hade valt mellan att åka till Östermalmshallen eller till oss i Enköping. Och så valde de oss! Då är man inte lite stolt över butiken och sina medarbetare!

Men nog skrutet nu! Låt mig istället bidra med ett smarrigt recept. Nybakade scones passar perfekt till en solig söndagsfrukost. Och det går nästan lika fort att baka dem som att rosta bröd. (I alla fall om man har en sådan brödrost som jag har.) Receptet är lagom för två. Avnjut med en god ost (från Elisabeths naturligtvis), eller med marmelad och vispad grädde.

3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk socker
1/2 tsk vaniljsocker
1 rågad tsk bakpulver
50 g smör
1 dl mjölk

Sätt ugnen på 225º. Blanda alla torra ingredienser. Hacka smöret och finfördela det i mjölblandningen (går enklast med händerna). Häll i mjölken och knåda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen ca 2 cm tjockt.  Ta ut scones med mått eller ett glas.  Grädda i ca 12-15 min.