Meny

Stilla och lugnt

Postat den av elisabeths

Det stora lugnet har infunnit sig. I alla fall om man jämför med hur det var i butiken för några veckor sedan. Julhandeln var lika rushig som den brukar vara. Och lika rolig. Vi sålde nästan slut på det mesta, så inventeringen efter nyår, då man räknar ihop allt som man har på lager, gick alldeles ovanligt fort och smärtfritt. Det fanns liksom inte så mycket att räkna …

Men nu är det nytt år nya möjligheter. Och även om det är mer än lugnt i själva butiken, är det mycket annat som ska göras. Jag har till exempel börjat med bokslutet. Det är ganska mycket jobb och det mesta gör jag själv, men som tur är behöver det inte vara klart ännu på ett tag.

Så har vi fått våra vågar krönta för ännu en period. Det är något som alla butiker och andra som säljer varor efter vikt till konsument måste göra. Kontrollen utförs av ett oberoende, ackrediterat företag. Med hjälp av olika vikter kontrolleras att vågen väger rätt och i övrigt uppför sig som den ska. Om vågen får godkänt, förses den med klistermärken så att alla kan se att den väger rätt. Bra att ha koll på. För våra vågar gick det bra den här gången också.

Sakta men säkert börjar våra tomma hyllor fyllas igen, och om några dagar åker jag på Formex. Även om det egentligen är en mässa för design, brukar det finnas en ganska stor avdelning med ätbara produkter. Hoppas att jag hittar något kul som jag kan ta med till butiken!

Krönt

Krönt våg